Affiliate Marketing: Hoe jij er geld mee verdient

Ben jij op zoek naar een manier om vrij gemakkelijk geld te verdienen? Of ben je op zoek naar een manier om alleen kosten te maken wanneer het jou iets oplevert? Dan is affiliate marketing een perfecte manier voor jou om jouw marketingdoelstellingen te bewerkstelligen!

Wat is Affiliate Marketing?

“Maar wat is dat nou eigenlijk?”, hoor ik je afvragen. Affiliate marketing beschrijft de online marketing waarbij een website producten of diensten adverteert van een andere website. Het kan zijn dat een website dat goed loopt door een aanbod van autoriteit en content dat die gevraagd wordt om te adverteren voor bijvoorbeeld een kledingbedrijf. Deze website plaatst dan bijvoorbeeld een blogpost met een link naar de desbetreffende website van het kledingbedrijf. Voor elke lead die hieruit ontstaat, krijgt de uitgever van de blog een bepaald percentage per lead. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je boeken van bol.com promoot in jouw blogs of dat je voetbalschoenen van Nike extra aandacht geeft.

Adverteerder of uitgever

Wanneer je gebruik maakt van affiliate marketing moet jij jezelf afvragen of je adverteerder bent of uitgever. Voor beide zijn aparte voordelen en stappen die je moet nemen. We beginnen bij de adverteerder. Eén van de voordelen is dat het past geld kost als het jou ook daadwerkelijk iets oplevert. Wanneer de uitgever bezoekers doorstuurt krijgt diegene pas commissie wanneer deze tot een afgesproken lead leidt. Als uitgever, is het erg goedkoop om op te starten. Echter, is er wel veel tijd nodig om een goede website te creëren die voor genoeg commissie kan zorgen. De uitgever neemt links op in zijn social media post, blogs of andere vorm. Wanneer deze links tot een lead leiden, ontvangt de uitgever een bepaald bedrag per lead.

Welke keus maak jij?

Wanneer je op zoek bent naar een vrij kosteloze manier om geld te verdienen, is de rol van de uitgever misschien wel jouw redding! Maar wanneer je een succesvolle webshop hebt, waarvan je de marketing wilt uitbreiden, is de rol van adverteerder perfect voor jou. Wanneer je zonder veel risico’s geld wilt genereren is affiliate marketing de perfecte oplossing!

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine