DiiB

DiiB staat bekend om jouw te helpen bij het groeien van jouw online business. Deze SEO-tool is een antwoordapparaat dat informatie combineert met een grondige analyse van jouw website, die van jouw concurrentie en standaarden die gehanteerd worden. Om jouw zoveel mogelijk te laten groeien, maakt DiiB gebruik van een growth plan om jou te helpen met het optimaliseren van jouw website. Maar maken ze deze punten ook waar? Ontdek het hieronder!

Voor- en Nadelen

Zoals andere SEO-tools, bevat DiiB ook zijn voor- en nadelen. We zetten ze voor jou hieronder op een rijtje!

Voordelen

    • Een eenvoudige tool die gemakkelijk te gebruiken is;
    • De prijzen van DiiB zijn redelijk voordelig;
    • Up-to-date website;
    • DiiB biedt informatie en advies;
    • De tool bevat snelle scans en is rechtdoorzee in het geven van advies;
    • Maak gebruik van realistische beoordelingen en krijg advies met betrekking tot het vergroten van je bezoekersaantal en reikwijdte;
    • Tool houdt jouw voortgang en wijzigingen bij.

Nadelen

    • Problemen met betrekking op het zoeken van slechte backlinks en andere gerelateerde doelen;
    • Bij het behalen van doelstellingen en corrigeren van waarschuwingen kan DiiB soms alsnog de meldingen herhalen;
    • Soms ontvang je doelstellingen die afhankelijk zijn van zoekmachines of andere websites. 

Gebruiksvriendelijkheid

DiiB is zeer gebruiksvriendelijk waardoor je geen technische kennis of ervaring nodig hebt om het te gebruiken. Doordat het dashboard overzichtelijk en eenvoudig is ingericht, kun je snel navigeren door de SEO-tool. Het is bijvoorbeeld erg makkelijk om jouw Google Analytics account te koppelen aan het account op DiiB. Hierdoor kun jij gemakkelijk en overzichtelijk jouw statistieken bekijken. Daarnaast is het zeer eenvoudig om te wisselen tussen verschillende rapportage opties. Hiermee krijg je inzicht in de maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse informatie.

Tools en Mogelijkheden

DiiB beschikt over een groot aanbod aan functies, benieuwd welke het zijn? Ontdek het hieronder!

  1. Answer Engine

Deze SEO-tool staat er om bekend dat ze fungeren als een antwoordmachine. Dit zorgt voor een algoritmische benadering gebruikt bij problemen die vaak voor komen in de ontwikkeling. Hiermee is het in staat om oplossingen te geven voor jouw problemen op een manier die voor iedereen te begrijpen is.

  1. Progress Tracker

Wanneer je jouw website wilt verbeteren is DiiB een zeer goede tool om dit te behalen. Met de progress tracker kun je zien welke score je website moet behalen en ontvang je informatie over hoe dat je dit kunt verwezenlijken. Het uiteindelijke doel is dat jouw website een score van 100% behaald. DiiB zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de werkzaamheden die jij moet ondernemen om jouw score te verhogen.

  1. Learning Library

Het is belangrijk dat je leert waarom en hoe je dingen verbeterd. Hierdoor is de learning library een zeer fijne tool. Hiermee kan je zien waarom je iets moet verbeteren en hoe de verbeteringen een positieve invloed hebben op jouw website. Hierdoor maak je niet alleen je website beter, maar leer je ook nog heel veel.

  1. DiiB Analytics

Zojuist hebben we je op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om je Google Analytics account te koppelen met jouw DiiB account. Op deze SEO-tool ontvang je dan een overzichtelijker dashboard met precies dezelfde informatie als op Google Analytics. Waar het bij Google Analytics soms verwarrend en onoverzichtelijk oogt, is dit zeker niet het geval bij DiiB. Naast het tonen van de schommelingen en het dagelijks aantal bezoekers op jouw website, is het ook mogelijk om te bekijken hoe jouw website functioneert. Dit kan op dagelijks niveau voor accurater informatie, maar ook op maandelijks en wekelijks niveau om een globaler overzicht te krijgen.

Kosten

Je hebt de mogelijkheid om bij DiiB een keuze te maken tussen een gratis versie en een betaalde versie. Zoals te verwachten valt, heb je bij de gratis versie een stuk minder mogelijkheden als bij de pro versie.

Inbegrepen in gratis abonnement:

    • Growth plan: Ontvang dagelijkse doelstellingen en waarschuwingen die aantonen hoe jij jouw website kunt verbeteren;
    • Limited Website Monitoring: Ontvang meldingen voor ongewoon verkeer, spam backlinks, veiligheidsproblemen en nog veel meer;
    • RankGuard: Onvang een eenmalige scan van jouw huidige zoekwoord ranking;
    • Monthly Snapshot: Blijf op de hoogte aan de hand van een snel overzicht van mogelijkheden en meldingen. Ontdek de veranderingen van jouw concurrent;
    • Daily Health Score: De gezondheidsscore toont hoe jouw website dagelijks presteert en vergelijkt dit met de verwachtingen;
    • Benchmarking: Ontdek hoe jouw website functioneert in vergelijking tot soortgelijke websites.

Inbegrepen in pro abonnement ($29.99/maand):

 • Alles van het gratis abonnement maar dan meer uitgebreid;
 • Websites: De mogelijkheid om het functioneren van maximaal 30 websites bij te houden;
 • Growth Expert Assistance: Een echter Growth Expert die kan helpen bij de SEO, het functioneren en vragen gerelateerd aan online strategie; 
 • Weekly Snapshot: Meer informatie in een hogere frequentie. Ontvang wekelijkse samenvattingen met de ranking van jou en jouw concurrenten;
 • Competitor Analysis:  De mogelijkheid de ranking en het verkeer van zes van jouw concurrenten te volgen.

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

Door het aanbieden van een gratis abonnement is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende mogelijkheden. Dit is ook perfect om leren om te gaan met DiiB. Het aanbod aan tools dat je ontvangt voor een gratis abonnement is zeer voordelig. Echter, is het betaalde account ook niet duur en ontvang je een groot aanbod aan tools. Waar het Pro-abonnement veel nieuwe tools biedt, breid het ook uit op de tools die al aanwezig zijn bij het gratis abonnement. Ben je op zoek naar een goedkoper abonnement met een redelijk aanbod aan tools, dan is DiiB perfect voor jou! Echter, wanneer je grotere tools nodig hebt, ben je genoodzaakt om meer te betalen voor tools zoals MOZ, Ahrefs en SEMrush.

Conclusie

De conclusie is dat DiiB een zeer groot aanbod aan tools biedt voor de prijs die ervoor wordt gevraagd. Als je wilt testen, kun je dit goed doen met de gratis versie en kun je uiteindelijk kijken bij de drie daagse proefversie van Pro of je het abonnement wilt verbeteren. Voor beide abonnementen ontvang je een goede service en is de prijs-kwaliteit verhouding erg goed. De tool is zowel fijn voor onervaren SEO’ers en ervaren SEO’ers. Het heeft een zeer overzichtelijke lay-out waardoor het gemakkelijk is om te navigeren. Daarnaast is het een groot voordeel dat de tool jou uitlegt waarom je iets moet verbeteren.

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine