SEO Profiler: De perfecte tool voor ZZP'ers en start-ups

Waar SEOprofiler zeer populair is, is het de vraag of ze meedoen aan de top. Hierdoor is het belangrijk dat de review jou meeneemt naar alle aspecten van deze unieke SEO-tool. SEOprofiler biedt jou de mogelijkheid om volledige data te gebruiken en om in één tool alles overzichtelijk te bekijken. Ben jij benieuwd of deze SEO-tool iets voor jou is? Ontdek het hier! 

Voor- en Nadelen

Om een goede keus te maken is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de voor- en nadelen van SEOprofiler. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en ontdek hoe uniek deze SEO-tool is! 

Voordelen

    • Doordat het een zeer gebruiksvriendelijke SEO-tool is, is het programma zeer populair bij zzp’ers en start-ups;
    • Ontvang zeer gedetailleerde rapportages voor verschillende websites;
    • Mogelijkheid om de tool te integreren met jouw social media account.

Nadelen

    • Wanneer je gebruikt maakt van het gratis account heb je weinig mogelijkheden;
    • De SEO-tool biedt veel oplossingen die automatisch gegenereerd worden. Echter, zijn menselijke handelingen nodig om in een competitieve niche dagelijks op de hoogte te blijven van veranderingen.

Gebruiksvriendelijkheid

Het is mogelijk om SEOprofiler te gebruiken als beginner maar ook als internationale bedrijven. Je zult je afvragen hoe dit mogelijk is, dit is mogelijk doordat de SEO-tool zich ingezet heeft om de tool duidelijk en overzichtelijk te maken voor zelfs de minst ervaren marketeers. Door het gebruik van verschillende mogelijkheden, ben je in staat om links van het menu te zien waar welke informatie staat. Zo kan jij terugvinden waar informatie staat over blogs, webshops en affiliate marketing. 

Tools en Mogelijkheden

SEOprofiler maakt gebruik van een groot aanbod aan tools die ieder waardevolle informatie verstrekt over het betreffende onderwerp. Ben jij benieuwd naar de meest waardevolle tools van SEOprofiler? Ontdek het hieronder! 

    1. Rank Tracking

Ben jij benieuwd naar het dagelijks presteren van jouw website? Dan is deze tool perfect voor jou. Met deze tool kun je dagelijks jouw website controleren op de activiteiten en het presteren. Dit is erg voordelig wanneer jij wilt kijken of jouw veranderingen aan de website positief of negatief uitpakken. Met deze tool ontvang je bij iedere login een eenvoudig overzicht waarin de status van jouw website staat beschreven. Ontdek hier de huidige status van jouw website!

    2. Website Rapportages

Het is mogelijk om op SEOprofiler jouw website aan te geven als “project”. Hier zal de SEO-tool automatisch rapportages maken die belangrijke inzichten bevatten. Met deze rapportages wordt de website gecheckt op eventuele fouten. Daarnaast toont het ook wanneer er geen fouten zijn. Hierdoor ben jij altijd op de hoogte van het functioneren van jouw website. Een van de grootste voordelen is de tijd die het jou bespaart om in de back-end van een website te kijken wat er fout is. Ontdek hier wat de website checker over jouw website zegt!

    3. Moeilijkheid van de zoekwoorden

Bij het gebruik van zoekwoorden, zijn er verschillende zoekwoorden waarmee je makkelijker kunt concurreren dan met andere zoekwoorden. Dit ligt voornamelijk aan de hoeveelheid concurrentie die er mogelijk zit op bepaalde zoekwoorden. Wanneer je in deze tool een zoekwoord ingeeft, krijg je te zien wat de moeilijkheidsgraad is van dit zoekwoord en welke partijen hier wel mee scoren op de zoekmachines. Dit maakt het mogelijk om direct op de hoogte te zijn van concurrerende websites. Ontdek jouw concurrentie hier! Daarnaast is deze tool een mooie mogelijkheid om te achterhalen op welke zoekwoorden jij kunt scoren. Binnen deze tool heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van filters om zo specifieker te kunnen zoeken of om bepaalde zoekwoorden uit te sluiten. 

    4. Ranking Intelligence

Met behulp van SEOprofiler heb je de mogelijkheid om te achterhalen welke factoren de meeste invloed uitoefenen op jouw website. Hierdoor blijf jij op de hoogte van factoren die aangepast moeten worden om jouw website te verbeteren. De informatie die deze tool oplevert, gaat over jouw huidige positie, hoe dit verbeterd kan worden en hoe jouw concurrentie scoort. Zo kan deze tool aangeven als de locatie van zoekwoorden veranderd moet worden. 

    5. Koppel jouw Google Analytics

Het is mogelijk om jouw Google Analytics account te koppelen aan het account van SEOprofiler. Dit zorgt ervoor dat je al jouw handige tools kunt overzien in één enkel overzicht. Dit zorgt voor meer controle en overzicht in jouw prestaties en verbeteringen. 

    6. Manage jouw backlinks

Een van de belangrijkste punten van SEO, zijn backlinks. Hierdoor heeft SEOprofiler ervoor gezorgd dat het voor gebruikers zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk is om hun linkbuilding campagnes te besturen. Deze SEO-tool verzameld automatisch informatie over de links die het beste bij verschillende websites passen. Daarnaast toont het direct de contact informatie en veel meer. Hierdoor kan jij doelgericht op zoek naar backlinks. Met behulp van deze tool ben je in staat om het overzicht te houden, zorgen dat de kwaliteit hoog blijft en kun je niet relevante links snel verwijderen.  

Kosten

De kosten van SEOprofiler variëren tussen verschillende pakketten. Er zijn vier verschillende pakketten binnen de SEO-tool. De abonnementen bestaan uit: Standard, Smart, Professional en Enterprise. Hierbij is Standard het goedkoopste en minst geoptimaliseerde abonnement en is Enterprise het meest geoptimaliseerd maar kost ook aanzienlijk meer. Ontdek hier de prijzen van de abonnementen op SEOprofiler!       
De verschillen van de pakketten heeft vooral te maken met de hoeveelheid analyses die je kunt uitvoeren. Door het aanbod van vier verschillende pakketten, ben jij in staat om een abonnement te vinden dat aansluit bij jouw wensen. Zo is een Standard abonnement prefect wanneer je een enkele blogsite hebt. Maak je deel uit van een grotere onderneming? Dan raden wij een uitgebreider abonnement aan. Je hebt altijd nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een proefperiode van één week op het Smart abonnement.

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

Bij SEOprofiler ben je in staat om bij elk abonnement alle tools te gebruiken, één uitzondering is de link disinfection tool bij Standard. Dit verschilt erg met de concurrenten van deze SEO-tool. Veel SEO-tools vragen een hoger bedrag om gebruik te maken van meer functies. SEOprofiler is een zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijke SEO-tool waardoor het voor zowel beginnende SEO’ers als ervaren marketeers makkelijk te gebruiken is. Ben je nog aan het twijfelen? Dan maak snel gebruik van de proefperiode en ontdek of SEOprofiler jouw website optimaliseert voor succes!

Conclusie

Met deze review ben je achter de pluspunten en minpunten gekomen van SEOprofiler. Je bent erachter welke profielen er zijn en welke tools gebruikt worden. Deze SEO-tool staat zeker bij grote  aanbieders. Door het aanbieden van abonnementen op veel verschillende maten, ben jij altijd in staat om het abonnement af te sluiten dat het beste bij jou past.

Door het gebruik van de proefperiode, heb jij de mogelijkheid om te experimenteren met de SEO-tool en om te kijken of deze tool ook daadwerkelijk bij jou past. Ben jij al benieuwd naar SEOprofiler? Dan sluit hier snel een proefperiode af! 

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine