Morningscore

Morningscore in nog een zeer jong bedrijf dat al grote stappen heeft gezet. Om Morningscore te gebruiken heb je geen kennis nodig van SEO-tools. Deze SEO-tool is ontwikkelt zodat het toegankelijk is voor iedereen om te gebruiken. Deze tool is zowel waardevol voor beginnende bloggers als voor ervaren marketeers. Met behulp van deze SEO-tool zal jouw SEO een ongekende boost krijgen. Met Morningscore ontvang je de benodigdheden om te concurreren in de eerste pagina van Google. Benieuwd naar de mogelijkheden van Morningscore? Ontdek het hier! 

Voor- en Nadelen

Om de juiste keuze te maken van alle SEO-tools is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de voor- en nadelen van deze tools. Hierdoor beginnen wij met de voor- en nadelen van Morningscore.

Voordelen

    •  Een van de grootste voordelen van Morningscore is de prijs-kwaliteit verhouding;
    • Erg gebruiksvriendleijk voor zowel marketeers als beginnende SEO’ers; 
    • Duidelijk overzicht van links, score en andere benodigdheden;
    • Ontvang een dagelijkse update door Morningscore;
    • Mogelijkheid voor een donker thema: Dark UI.

Nadelen

    •  Het is niet mogelijk om social media campagnes te koppelen aan de SEO-tool. Hierdoor staat de informatie verspreid;
    • Wanneer je een concurrerende website trackt, wordt deze als primaire website gezien;
    • Morningscore is enkel gericht op SEO en niet op SEA.

Gebruiksvriendelijkheid

Morningscore doet er alles aan om de gebruiksvriendelijkheid van de tool te verbeteren. Het is gebruiksvriendelijk voor beginnende gebruikers maar zorgt daarentegen wel dat het niet te basic uitziet. Dit leidt tot een overzichtelijke tool die rust uitstraalt. Vind je het nog steed smoeilijk om je weg te vinden, dan kun je gebruik maken van de “tooltip info” knop en biedt Morningscore de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende guides en tutorials. Hierdoor hoef jij je geen druk te maken of de tool te ingewikkeld zal zijn voor jou. Zo zorgt Morningscore ervoor dat jij alles uit de tool kunt halen van wat er in zit. Geen urenlang zoeken om jouw weg te vinden door een duidelijk en overzichtelijk navigatiesysteem. De guides en tutorials zijn ook aan te raden voor ervaren marketeers omdat je zo op de hoogte bent van wat de tool aanbiedt, hoe je het moet vinden en welke verschillende soorten tools er allemaal zijn. Hierdoor weet jij altijd waar je de benodigde waardevolle informatie kunt vinden. 

Tools en Mogelijkheden

Morningscore is een SEO-tool die zeer compleet is, door het aanbod van Morningscore ben je in staat om veel verschillende marketing tools te gebruiken. Doordat elke tool andere informatie biedt, is het belangrijk dat jij op de hoogte bent van deze tools en wat zij doen. Aan de hand van de volgende tools ontvang je veel inzicht in jouw website, kun je jouw concurrenten volgen en kun je uiteindelijk ook jouw website optimaliseren. 

    1. Keyword Rank Tracker

Ben jij benieuwd naar de scores van jouw online content? Dan is de Keyword Rank Tracker perfect voor jou! Hiermee ben je in staat om inzicht te krijgen in de scores van de content die op jouw website geplaatst is. Dit wordt gedaan door de zoekwoorden die op een artikel zijn ingesteld te traceren. Hierdoor is het mogelijk om te zien waar je zoekwoorden staan in de ranking, hoeveelheid verkeer dat ze genereren en of de score van beter of slechter wordt. Het is alleen mogelijk om deze tracker voor jouw website te gebruiken wanneer je content hebt geplaatst. Wil je weten of de content stijgt of daalt? Dat is heel gemakkelijk, een groen pijltje betekent een stijging en een rode pijl indiceert een daling van de score van jouw content. Het kan zijn dat jouw content oud is en dat je het moet vernieuwen.

    2. Website Health Checker

Wanneer websites gecheckt worden, wordt dit gedaan door crawlers. Bij de Website Health Checker is dit ook het geval, hiermee wordt een scan gemaakt van de gezondheid van de website. Zijn er veel spam-links, dan zal de score lager zijn. Deze tool controleert de website op links, redirects, de meta titles & description en afbeeldingen. Hiernaast zijn er nog een paar factoren waarop de website gecheckt wordt. Aan de hand van deze checker ontvang je een overzicht met de bevindingen van Morningscore. Zo kan het zijn dat de crawler ontdekt dat een pagina niet geïndexeerd wordt door Google. Hierdoor ben je in staat om problemen, die normaal moeilijk te ontdekken zijn, direct op te lossen. De score die jouw website kan krijgen ligt tussen de 0 en de 100, hoe hoger jouw score, des te beter jouw website functioneert. 

    3. See All Your Links

Wanneer je jouw SEO wilt verbeteren, zijn backlinks enorm belangrijk. Maar wat zijn backlinks eigenlijk? Backlinks zijn linkjes die vanuit externe webpagina’s naar jouw webpagina’s verwijzen. Backlinks geven aan dat de website waar naar gelinkt wordt, een waardevolle website is. Google houdt streng toezicht op het gebruik van backlinks. Daarom is het erg belangrijk dat backlinks relevant zijn en is het ook belangrijk dat de websites die naar jouw linken, autoritair zijn. Dit wilt zeggen dat ze in de ogen van Google een waardevolle site zijn met goede informatie. Het gebruik van waardevolle links zorgt voor een betere vindbaarheid op Google. Met behulp van deze tool ben je in staat om overzichtelijk jouw inkomende- en uitgaande links te bekijken. Dit is belangrijk omdat je kunt zien hoeveel nieuwe links er zijn bijgekomen en hoeveel links er zijn vergaan. Daarnaast is het mogelijk om de scores van betreffende links te zien. Deze scores geven aan of de link waardevol is. 

    4. Organic Traffic Tracker

Wil je zowel informatie over je eigen website als die van jouw concurrenten? Met deze tool ben je in staat om een overzicht te ontvangen over de handelingen van het verkeer op jouw website. Het is mogelijk om deze maandelijks te ontvangen. Hiermee kun je het aantal bezoekers zien, het maandelijkse functioneren van de website en op welke zoekwoorden mensen bij jouw website uitkomen. Je zal waarschijnlijk denken: “dat kan ook via Google Analytics”. Dat klopt, maar bij Morningscore kan je ook jouw concurrentie volgen. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om jouw website te vergelijken met die van jouw concurrentie waardoor jij waardevolle conclusies kunt trekken uit de gewonnen informatie. Zo kan het zijn dat jouw concurrent een sterke daling of stijging meemaakt in het aantal bezoekers, hier kun jij dan onderzoeken hoe dit komt. 

    5. Make Sense of SEO

Morningscore geeft je de mogelijkheid om te ontdekken waar jouw website nog verbetert kan worden. Met deze tool kan je zien of er verbeteringen gemaakt kunnen worden, wat deze verbeteringen zijn en hoe jij ervoor zorgt dat ze behaalt worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een pagina geen meta-title heeft. Dan krijg je een melding die op verschillende categorieën verdeeld wordt. Deze categorieën zijn: Difficulty, Category, Descriptie en ROI. Hierdoor kun je zien of de website direct aangepast moet worden en of het moeilijk is om dit probleem aan te passen. 

    6. Analyze Competitors

Het is natuurlijk altijd fijn om inzicht te hebben in de prestaties en activiteiten van jouw concurrenten, hierdoor biedt Morningscore deze unieke tool. De informatie die deze tool verzamelt kun je terug zien in een overzichtelijk schema. Dus ben jij benieuwd hoe jij je kunt onderscheiden van jouw concurrentie? Dan is deze tool speciaal voor jou!  Zo kan het zijn dat jouw concurrent experimenteert met verschillende punten van de website en het blijkt goed uit te pakken. Met deze tool ontdek je hoe de score verandert waardoor jij kunt uitzoeken wat er verandert is bij jouw concurrent. Daarnaast kun je zien waar de backlinks vandaan komen, zijn deze partijen waardevol voor jou? Benader ze, en ontdek of jullie kunnen samenwerken. 

Naast deze zes tools, zijn er nog meer. Door het gebruik van guides & tutorials is het voor jou mogelijk om snel inzicht te krijgen in wat dit allemaal in houdt. 

Kosten

Morningscore maakt gebruik van drie verschillende abonnementen waarbij het mogelijk is om gebruik te maken van een veertien daagse proefperiode. De abonnementen bestaan uit het Growth Suite abonnement, het Professional Suite abonnement en het Master Suite abonnement. 
Growth Suite biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de meeste tools om jouw SEO te verbeteren. Echter, is bij dit abonnement wel gebruik gemaakt van verschillende restricties zoals een beperkt aantal zoekwoorden om te analyseren, een beperkt aantal websites en meer. Hierdoor is dit abonnement geschikt voor kleinere SEO gebruikers. Ontdek hier de kosten van het abonnement!
Professional Suite biedt jou de mogelijkheid om gebruik te maken van alle tools. Echter, zijn er wel een aantal restricties. Met deze tool, zullen de meeste behoeften vervuld worden en is het mogelijk om grotere websites te coveren. Daarnaast is dit een goede tool voor marketing teams door het gebruik van de zoekwoorden, websites en gebruikers die inbegrepen zijn. Ontdek hier de kosten van het abonnement!
Master Suite bevat alle tools, zonder restricties. Dit abonnement past goed bij verschillende marketing teams en grotere bedrijven. Ontdek hier de kosten van het abonnement!

Bruikbaarheid t.a.v. de kosten

Morningscore is een zeer jong bedrijf vergeleken de andere SEO-tools. Hierdoor maken ze gebruik van een lagere prijs voor een zeer groot aanbod aan tools die je kunt gebruiken. Dit is ook nodig om te kunnen concurreren met de grote jongens zoals: Ahrefs, MOZ en SEMrush. Morningscore biedt echter een zeer uitgebreide hoeveelheid aan tools voor, in vergelijking met de andere tools, een relatief lage prijs. Hierdoor scoren ze hoog op de prijs-kwaliteit verhouding. 

Conclusie

Morningscore is een zeer grote speler met betrekking tot SEO-tools. Echter, is er één nadeel en dat is dat ze zich alleen richten op SEO. Wanneer je dus informatie en statistieken nodig hebt voor jouw SEA activiteiten, raden wij andere tools aan. Echter, wanneer jij je volledig wilt geven aan SEO zonder een te hoge prijs, dan is Morningscore perfect voor jou! Door het gebruik van een zeer groot aanbod voor een relatief lage prijs, is dit een grote speler binnen de SEO-tools. Deze SEO-tool is perfect voor mensen die op zoek zijn naar informatie en optimalisatie van hun SEO werkzaamheden. Ben jij al benieuwd naar Morningscore? Wist je al dat ze gebruik maken van een 14-daagse proefperiode zodat jij kunt kijken of het bij jou past?

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine