Majestic: De specialist in Link building

Majestic is een SEO tool die het mogelijk maakt om de postities binnen zoekmachines bij te houden. Daarnaast is het mogelijk om relevante backlinks te vinden en om de concurrenten van jou te analyseren. Het is vaak het geval dat mensen individuele programma’s hiervoor gebruiken. Echter, doordat er verschillende tools in deze SEO tool zitten, betaal je maar voor één tool en kan je beter het overzicht bewaren. Daarnaast combineert Majestic deze verschillende tools om zo beter informatie te verstrekken aan jou. Door deze redenen zijn er veel mensen die Majestic boven andere tools verkiezen.

De voor - en nadelen van Majestic

Maar wat zijn nu eigenlijk de voor - en nadelen van Majestic? Je vind het hier!

Voordelen

    • Majestic beidt jou alle informatie om jouw link building te verbeteren en jouw backlinks te onderhouden.
    • Majestic biedt verschillende functionaliteiten aan die niet aanwezig zijn bij andere SEO tools. Een voorbeeld hiervan, is: Topics Report.
    • Met het gebruik van Majestic kom je achter de Trust Flow van een website. Hierdoor kom je achter slechte backlinks en ankerteksten. 
    • Deze SEO tool zorgt voor data over jouw backlinks en knelpunten in één oogopslag. 
    • Door het gebruik van Majestic, verbeter je jouw autoriteit door onder andere data te verkrijgen over en van jouw concurrenten waardoor je beter wordt.

Nadelen

    • Een van de nadelen is dat je verplicht bent om een abonnement af te sluiten om gebruik te maken van deze SEO tool. 
    • Majestic specificeert zich op verschillende punten. Hierdoor biedt deze SEO tool alleen informatie over link building. Wanneer je andere tools nodig hebt, ben je genoodzaakt om andere SEO tools te raadplegen. 

De gebruiksvriendelijkheid van Majestic

Majestic biedt de mogelijkheid om alles over te zetten naar Nederlands. Hierdoor is deze SEO tool een stuk gebruiksvriendelijker voor onder andere Nederlandse gebruikers dan verschillende concurrenten. Het is jammer dat je geen gebruik kunt maken van een proefperiode. In ruil daarvoor ligt het Lite-pakket van Majestic wel een stuk lager dan de concurrentie. Daarnaast is het design overzichtelijk waardoor je het gemakkelijk kunt gebruiken.

De mogelijkheden van deze SEO tool

Waar andere SEO tools verschillende unieke tools bieden, kan Majestic dat natuurlijk ook. Zo biedt Majestic een breed aanbod van tools die zorgen dat jij jouw website kan verbeteren. Daarnaast, zorgt deze SEO tool ervoor dat je gemakkelijk nieuwe zoekwoorden kan vinden en dat je inzicht hebt in jouw concurrenten. Benieuwd welke tools het zijn? Lees dan snel verder!

  1. Site Explorer

Een iconische tool die bij bijna alle SEO tools wordt gebruikt is een Site Explorer. Dit is ook het geval bij Majestic. Dit toont belangrijke informatie over onder andere de score die de website in Google heeft. Daarnaast krijg je inzicht in de hoeveelheid links die naar desbetreffende website verwijzen. Ook is het mogelijk om de soorten backlinks te achterhalen. Binnen Majestic zijn er twee informatievormen die gebruikt wordt per website. De eerste is Trust Flow, dit zegt iets over de waarde van de links die naar jouw website verwijzen. Wanneer je gebruik maakt van SPAM, zorgt dit voor een lage score op het gebied van Trust Flow. Daarentegen zorgt een link van een website met hoge autoriteit voor een stijging in de Trust Flow. Daarnaast Beschikt Majestic over Citation Flow, amar wat houdt dat eigenlijk in? Waar trust flow betrekking heeft op de kwaliteit van links, heeft Citation Flow betrekking op de kwantiteit van links. Een combinatie van deze Flows zorgt voor een goede of slechte link.

  1. Topical Trust Flow

Een mooie tool van Majestic is de Topical Trust Flow. Maar wat is dat eigenlijk? De Topical Trust Flow geeft het verband weer tussen de website en de markt waarop die actief functioneert. Deze Flow zorgt voor inzicht in de data over uit welk deel van de markt verschillende links vanaf komen.

Hoe doen ze dit? Majestic maakt dit mogelijk doordat zij op de hoogte zijn van een breed aanbod aan websites en binnen welk onderwerp deze websites vallen. Dit wordt gedaan op basis van de zoekwoorden die te vinden zijn op desbetreffende websites. Door het categoriseren van deze zoekwoorden kan een beeld gecreëerd worden over het onderwerp van de website. Hierdoor wordt aangeraden om backlinks te bemachtigen van websites die relevant zijn voor het onderwerp van jouw website.

Met deze SEO-tool ben je in staat om nieuwe websites in jouw branche in te zien. Hierdoor ben je altijd op de hoogte wanneer een nieuwe mogelijkheid voor backlinks zich voordoet. Aan de hand van Majestic kan je snel inzicht krijgen in alle backlinks van verschillende websites. Het is verstandig om dit op je eigen website uit te voeren maar ook op die van concurrenten. Misschien staan ze wel open voor een backlink van jou. Door deze tool krijg je veel informatie over de score die een website waarschijnlijk heeft binnen de zoekmachines. Wanneer een website geen of weinig backlinks heeft, scoort deze lager dan een website die veel autoritaire backlinks heeft. Daarnaast maakt Majestic het mogelijk om nog meer informatie uit de backlinks te halen.

  1. Ankerteksten

Wat zijn deze ankerteksten eigenlijk? Dit zijn teksten die als link gebruikt wordt. Deze teksten hebben een grote impact op jouw positie in Google. Het gebruik van deze teksten geeft inzicht in het onderwerp van de link die er aan gekoppeld is. Daarnaast geeft het informatie aan Google over de zoekwoorden die vertoont moeten worden. Majestic toont welke ankerteksten gebruikt worden om naar een specifieke website te linken.

  1. Fresh Index

Waar zorgt de Fresh Index voor? Aan de hand van deze tool, ben jij in staat om de nieuwste informatie van het internet te bemachtigen. Het komt vaak voor, dat deze backlinks binnen één dag gevonden worden door de zoekmachines. Hierdoor kunnen ze sneller een impact uitoefenen op de berekeningen van de website. Daarnaast zorgt deze tool ervoor dat je de backlinks naar concurrentie snel kan vinden. Een voordeel hiervan, is dat je goed inzicht behoudt over veranderingen in de SEO van concurrentie. Ook geeft het informatie over links die niet meer actief zijn. Dit kan komen doordat een website niet meer bestaat of actief is.

  1. Backlink Tool

Dit is dé perfecte tool om inzicht te krijgen, en overzicht te houden, van jouw backlinks. Daarnaast is het ook mogelijk om hiermee inzicht te krijgen in de backlinks van concurrentie. Hoe werkt het? Je hoeft alleen maar de URL van desbetreffende website in te vullen waarna je alle informatie ontvangt hierover. Een van de werkzaamheden is dat deze tool kijkt naar externe pagina’s die naar jouw website linken. Ook, ontvang je informatie met betrekking tot de markten waarin desbetreffende websites actief zijn. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om jouw links te optimaliseren vanuit de juiste markten. Hierdoor krijg je meer waardevolle links op en naar jouw website.

  1. Het vinden van gerelateerde URL’s

Het is mogelijk om via Majestic snel informatie te vinden over de URL’s die jij als zoekopdracht invult. Met deze informatie kun je jouw link building strategieën innoveren en uiteindelijk optimaliseren.

Maar wat kost het eigenlijk?

Waar Majestic niet gebruik maakt van een proefperiode, heb je wel de mogelijkheid van zeven dagen garantie bij jouw aankoop. Deze optie is mogelijk voor het Lite pakket en het Pro pakket. Als beginnende marketeer op het gebied van SEO, kom je goed uit te voeten met het Lite Pakket. Wanneer je als ervaren marketeer op eht gebied van SEO bent en bij een marketingbedrijf werkt, dan raden wij het Pro pakket aan. Ben je benieuwd naar wat de werkelijke kosten zijn? Check dan hier de kosten van de pakketten van Majestic!

Zijn de kosten het waard?

Het is niet mogelijk om bij Majestic een proefperiode af te sluiten. Echter, ben je wel in staat om gebruik te maken van zeven dagen garantie. Het voordeel hiervan is dat je niet vast zit aan een abonnement als het tegenvalt. De kosten van het Lite pakket zijn een stuk lager dan de concurrentie. Daarentegen, is het een zeer specifieke tool waardoor je gebruik moet maken van andere SEO tools wanneer de vraagstukken buiten het bereik van Majestic liggen. Uiteindelijk kan je wel gebruik maken van een volledige vertaling naar het Nederlands wat veel bijdraagt aan de gebruikersvriendelijk van de SEO tool.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een SEO tool die makkelijk is in gebruik en die veel mogelijkheden biedt op het gebied van link building, dan is Majestic de perfecte oplossing voor jou! Echter, buiten link building is Majestic zeer beperkt waardoor je een andere tool erbij moet pakken. Wanneer je moeite hebt met verschillende Engelse termen, hoef jij je met Majestic geen zorgen te maken. Deze SEO tool heeft de mogelijkheid om volledig in het Nederlands te functioneren. Als je nog op zoek bent naar een SEO tool die inspeelt op jouw link building, dan is Majestic perfect voor jou! Je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken uit twee verschillende pakketten. Deze zijn het Lite pakket en het Pro pakket. Wanneer de verwachtingen hoger waren dan de uitvoering, heb je de mogelijkheid om binnen zeven dagen jouw aankoop te annuleren en het geld terug te krijgen.

Ben je niet tevreden met de SEO tool na het afsluiten van een abonnement, dan heb je 7 dagen na je aankoop om het abonnement stop te zetten en je geld terug te krijgen.

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine