E-mailmarketing: Betekenis en Voordelen | 2022

Waarschijnlijk krijg je een hele hoop mails binnen van verschillende organisaties. Je zal wel denken: “Ik wordt gek van al die e-mails!”. En voor deze reden zal je misschien geen gebruik willen maken van deze vorm van marketing. Maar wat als wij zouden zeggen dat dit een zeer effectieve vorm is van marketing? Dat klopt, zolang emailmarketing relevant is en geen spam, kan dit leiden tot een hoge ROI. Wil jij weten hoe? Check het hieronder!

Wat is e-mailmarketing?

Benieuwd naar wat deze vorm van marketing eigenlijk in houdt? Bij e-mailmarketing gaat het om het sturen van mails naar de relevante doelgroep. Deze kan bestaan uit geïnteresseerden, klanten en andere relevante groepen. E-mailmarketing is het versturen van marketing gerelateerde e-mails zoals nieuwsbrieven en productmails. Daarnaast kunnen automatische e-mailcampagnes die bijvoorbeeld korting verstrekken of je op de hoogte houden van korting een zeer belangrijke rol spelen. Maar wat maakt deze vorm zo effectief? E-mailmarketing is perfect wanneer je de loyaliteit van jouw lezers wilt verhogen. Daarnaast is het zeer effectief om nieuwe leads te verzamelen of verkopen te realiseren bij bestaande klanten.

Voordelen van e-mailmarketing

Maar wat zijn hier nu eigenlijk de voordelen van? Dat zullen we jou laten zien! Eén van de voordelen van deze marketingvorm is dat het laag in kosten is. Het is vrij goedkoop om naar een grote doelgroep e-mails te versturen. Daarnaast heeft e-mailmarketing een hoge ROI. Iedereen heeft een e-mailadres waardoor het een toegang biedt tot een grote doelgroep. In combinatie met de snelheid van het gebruik van deze marketingvorm, maakt dit een goede combinatie. Wil je een marketingvorm die goed meetbaar is? Dan ben je bij e-mailmarketing ook op het perfecte adres. Er is software om het aantal geopende mails bij te houden, aantal keren dat de link geopend is en wie zich inschrijft voor een bepaalde activiteit of product.

De onuitputtelijke marketingvorm

Ben jij al overgehaald om gebruik te maken van deze marketingvorm? Waar veel marketingvormen veel tijd en soms ook geld kosten om op te starten, valt dit reuze mee bij e-mailmarketing. Het is perfect om met lage kosten een grote doelgroep te bereiken. Dus wanneer ga jij beginnen?

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine