Hosting: Het begin van jouw website

Wanneer het internet uitkwam, kwamen er steeds meer innovaties op het gebied van online technologie. Er werden tools gemaakt voor marketing, er werden spellen gespeeld en er werden bedrijven opgestart die hier op focuste. Maar dit was allemaal niet mogelijk geweest als er geen centrale plaatsen waren die ervoor zorgde dat jouw website te zien was. Webhosting, wat is het en welke soorten zijn er? Dat vind je hier!

Wat is Hosting?

Maar wat is dit nu eigenlijk? Geen zorgen! Webhosting is eigenlijk het huren van een bepaalde online ruimte op een server om verschillende bestanden, die toevoegen aan de vormgeving van jouw website, op te slaan. Maar wat zijn nu eigenlijk servers? Een server bestaat uit computers die altijd aanstaan en aangesloten zijn aan het internet. Daarnaast staan deze computers vaak in datacenters die hier speciaal voor gemaakt zijn. Deze servers maken het mogelijk voor jouw bezoekers om ook daadwerkelijk de website te bekijken. Maar wanneer heb je het nodig? Je hebt het nodig wanneer je een website gaat maken of wanneer je behoefte hebt aan een professioneel e-mailadres met eigen domeinnamen.

Van delen tot eigen controle, welke kies jij?

Er zijn verschillende soorten webhosting, het is aan jou om te kiezen welke jij gaat gebruiken. Zo heeft ieder zijn voordelen en nadelen. De eerste mogelijkheid is om gebruik te maken van shared webhosting. Bij deze vorm, deel je de capaciteit van de server, die de bestanden van websites opslaat, met andere mensen. Bij deze vorm ligt het technisch onderhoud bij de aanbieder van de server. Daarnaast kan je gebruik maken van reseller hosting. Deze vorm maakt gebruik van het kopen en doorverkopen van desbetreffende hostingdiensten zoals servers. Hierbij ben je zelf verantwoordelijk voor de technische aspecten omdat jij het doorverkoopt. Als laatste, bestaat er VPS-hosting. Bij VPS-hosting maak jij alleen gebruik van de server waardoor de controle volledig in jouw handen ligt. Hierdoor beschik je ook over de volledige capaciteit van jouw virtuele server.

Gebruiker of Aanbieder?

Je bent erachter gekomen wat webhosting is, en welke soorten er zijn. Ben jij van plan om servers te gaan hosten en deze dienst te verkopen? Of ga je aan de slag als gebruiker en was je nog aan het kijken welk soort webhosting het beste bij jou past? Maak jouw keuze en ga snel aan de slag!


 

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine