MOZ: oneindig tools om jouw website te optimaliseren!

MOZ staat bekend als een van de oudste SEO tools. Hierdoor heeft de SEO tool al meerdere jaren aan de top gestaan van de beste SEO tools. Waar vroeger de markt nog erg jong en rustig was, weet MOZ ook te concurreren in de drukke markt. Door de kwaliteit van deze tool is het uitgegroeid tot een van de bekendste SEO tools in de markt. Klopt het dat MOZ nogsteeds één van de beste Seo tools is? En is deze tool wel geschikt voor iedereen? In deze review geven we je, onder andere, antwoord op deze vragen. 

Voor- en Nadelen van MOZ

Voordat je aan de slag gaat met deze SEO-tool, is het belangrijk dat je weet wat de voor- en nadelen zijn van deze SEO tool.

Voordelen

    • Een proefversie van 30 dagen;
    • Zeer betrouwbaar;
    • Duidelijk en snel inzicht in zoekresultaten.
    • Groot en divers aanbod van pakketten.

Nadelen

    • MOZ legt een grote nadruk op links;
    • Kleinere ondersteunende database dan verschillende concurrenten.

Is MOZ gebruiksvriendelijk?

Wanneer je op zoek bent naar een SEO tool die ervoor zorgt dat jij goed resultaten behaald, dan is deze tool perfect voor jou. Dit komt doordat de SEO tool over de juiste informatie beschikt om dit te bewerkstelligen. Daarnaast is de gebruikerservaring zeer goed ervaren en is de navigatie op het platform erg eenvoudig. MOZ is perfect voor iemand die websites in zijn beheer heeft maar niet op zoek is naar een uitgebreide SEO tool zoals Ahrefs en SEMrush. Dit komt doordat de informatie verstrekking van MOZ, veel eenvoudiger is. Binnen de SEO tool, zijn verschillende pakketten die ieders inspelen op ieders wensen. Zo zijn er kleinere pakketten voor gebruikers die minder nodig hebben, en grote pakketten voor de marketeers. MOZ biedt je de mogelijkheid om onderzoek te doen naar zoekwoorden, verschillende soorten links te testen en de ranking nauwkeurig bijhouden.

Wat krijg je bij je abonnement?

Waar MOZ geen onwijs uitgebreide SEO tool is, is het zeker een tool met een groot aanbod aan tools. Ontdek hieronder wat je kunt verwachten bij een abonnement van MOZ.

    1. Link Explorer

Wanneer je de SEO van jouw website wilt verbeteren is het handig dat je op de hoogte bent van de backlinks die jij kunt verkrijgen en die jouw concurrentie heeft. Met de Link Explorer ben jij in staat om alle backlinks te volgen van jouw website en van bijvoorbeeld concurrenten. Hierdoor kun je zien welke backlinks, richting welke pagina’s en websites gaan. Wil je graag links filteren op relevantie? Bij MOZ is het mogelijk om  de lijst van backlinks uit te dunnen aan de hand van filters.
Bij MOZ is het mogelijk om de waarde van backlinks te checken. Hier bestaan de waarden uit een bepaalde MOZrank die toegeschreven wordt aan de backlinks. Dit zorgt ervoor dat jij altijd op de hoogte bent van de waarde van jouw backlinks. Zitten er links met een lage waarde of SPAM-links in jouw website? Dan kun je deze snel identificeren met de MOZrank.
Daarnaast heb je de mogelijkheid om te zien hoe goed dat jouw concurrentie en jij het doen. 

    2. On-page Grader

Binnen websites zijn zoekwoorden enorm belangrijk, dit komt doordat de zoekwoorden een grote impact hebben op de SEO. Maar hoe weet je of een pagina goed of slecht scoort op verschillende zoekwoorden? Om je hierbij te helpen, maakt MOZ gebruik van een On-page Grader. Bij deze Grader kun je een URL en een zoekwoord invullen. Dan krijg je te zien hoe goed de website scoort met het betreffende zoekwoord. Met dit onderzoek kun je zien waar jouw website goed scoort en wat er verbetert kan worden. Daarnaast kun je ook zien hoe andere websites op verschillende zoekwoorden scoren. Dit is voornamelijk handig om in te spelen op jouw concurrentie. 
Met deze tool hoef jij je dus geen zorgen te maken over wat wel of niet verbetert moet worden. Je hoeft het alleen maar te checken in de On-page Grader en dan kun jij het aanpassen. 

    3. Keyword Explorer

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de meest relevante en hoogst scorende zoekwoorden voor jouw website. Soms kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van zoekwoorden met een lager volume, echter is het wel belangrijk dat je de beste zoekwoorden voor jouw website en pagina’s kiest. Dit kun je doen aan de hand van de Keyword Explorer, deze genereert zoekwoord ideeën bij een ingegeven zoekwoord. Zo krijg je een overzicht van de zoekwoorden die het meeste volume bevatten en welke gerelateerde zoekwoorden nog meer goed scoren. Daarnaast ontvang je informatie over de moeilijkheid om met de betreffende zoekwoorden te scoren. 

    4. Fresh Web Explorer

Wanneer je nog meer op de hoogte wilt zijn van jouw concurrentie, kun je gebruik maken van de Fresh Web Explorer. Hiermee wordt je op de hoogte gehouden van de nieuwe verwijzingen wat bij verschillende websites binnen zijn gekomen. Het voordeel hiervan is dat het informatie biedt over de mate waarin de nieuwe content scoort bij de doelgroep. 
Je bent in staat om alle nieuwe links en de verwijzingen naar jouw website terug te zien in een overzichtelijk schema. Daarnaast toont de Fresh Web Explorer de nieuwe links en verwijzingen van jouw concurrentie. 
Hierdoor ben je in staat om te zien waar de nieuwe backlinks van jouw concurrentie vanaf komen. Daarna kun je deze backlinks aan jouw eigen backlinkprofiel toevoegen. 

    5. Rank Checker

Wanner jij graag op de hoogte blijft van de toegevoegde waarde van SEO campagnes, is het belangrijk dat je kunt zien wat jouw positie is in Google en of die verbeterd is, of juist verslechterd. Hierdoor biedt MOZ de Rank Checker, waarmee jij verschillende zoekwoorden kunt invullen die gebruikt worden om dagelijks jouw positie op Google bij te houden. Hierdoor is de Rank Tracker perfect om op korte- en lange termijn jouw prestaties bij te houden. Daarnaast geeft dit informatie over de waarde van jouw SEO campagnes. Wanneer jouw positie niet verbeterd, doet de SEO campagne niet goed zijn werk. 

    6. On-Demand Crawl

Het is belangrijk dat je website goed loopt, dit komt omdat het invloed heeft op jouw positie binnen Google. Dit komt doordat bezoekers graag een goed werkende website willen bezoeken, is dit niet het geval dan biedt Google deze liever niet aan. Maar hoe ontdek je fouten en verbeteringen? Hiervoor heeft MOZ de On-Demand Crawl gecreëerd. Hiermee ben je instaat om op de momenten die jou uitkomen, te checken of jouw website goed loopt. Met deze tool krijg je per periode een mail die weergeeft wat verbetert kan worden, dit gebeurt dagelijks. 

    7. MOZ Local

Voor veel ondernemers is het belangrijk om lokaal vindbaar te zijn. Daarnaast wordt het steeds belangrijker omdat meer mensen zoeken op lokale bedrijven. Google beoordeeld deze zoekresultaten anders dan andere zoekresultaten. Hierdoor is het belangrijk dat jij weet welke factoren hierin een rol spelen. Met MOZ local, wordt je op de hoogte gebracht van de factoren die jouw lokale zichtbaarheid vergroten. Daarnaast wordt er gekeken naar het gebruik van de bezoekers  binnen een bepaalde periode. 

Wat zijn de kosten?

Bij MOZ heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van vier verschillende pakketten. Deze pakketten worden van klein naar groot aangeboden. Bij het kleinste pakket heb je de minste tools en mogelijkheden tot jouw beschikking en bij het duurste pakket ben je in staat om alle tools te gebruiken. De tools van MOZ bestaan uit:
    1. Standard: dit pakket is voor mensen waarvoor SEO nieuw is of die alleen gebruik willen maken van de basis. 
    2. Medium: genoeg mogelijkheden plus volledige toegang tot zoekwoorden onderzoek tools. 
    3. Large: het ideale pakket voor bedrijven en bureaus die professioneel bezig zijn met SEO.
    4. Premium: meest populaire pakket voor grote bureaus en marketing teams die gefocust zijn op SEO.

Zijn deze kosten het waard?

Doordat MOZ gebruik maakt van een groot aanbod aan pakketten, is er zeker een pakket te vinden die goed bij jou past. Wanneer je toch twijfelt, heb je altijd nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een proefperiode van dertig dagen op de Medium pakket. Hierdoor kun jij kijken of MOZ bij je past en of je het een fijne tool vindt. De tool biedt veel mogelijkheden en informatie waardoor jij de mogelijkheid hebt om jouw concurrentie voorbij te gaan. Daarnaast is MOZ zeer overzichtelijk waardoor het gebruiksvriendelijk is voor iedereen die het gebruikt. 

Wanneer ga jij beginnen?

MOZ is een zeer uitgebreide tool die gebruik maakt van overzichtelijkheid en een groot aanbod aan informatie. Hierdoor is MOZ een zeer populaire speler op de markt van marketing tools. Moz is een kleinere SEO tool dan Ahrefs en SEMrush, maar biedt alsnog veel mogelijkheden die jouw website naar een ander niveau kunnen tillen. Maak gebruik van de proefperiode van dertig dagen, om te zien of MOZ bij jou past!

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine