Social Media Marketing: Het beste platform

Wat is in het hedendaagse leven niet meer weg te denken? Dat klopt, social media! Waar we vroeger begonnen met MSN en Hyves zijn we verder ontwikkelt tot Facebook, Instagram, Tiktok en nog veel meer. Het aantal actieve gebruikers van deze platform is perfect om jouw marketingvorm op toe te passen. Maar wat is social media marketing nu eigenlijk? En welke platformen kan je het beste gebruiken en hoe? Dat vind je hier!

Wat is social media marketing? 

Met social media marketing bedoelen we alle marketing gerelateerde activiteiten die iemand op sociale platformen uitvoert. Van betaalde advertenties op facebook tot live interactie op Instagram. Vaak wordt bij deze marketing vorm ook veel gebruik gemaakt van influencers die in ruil voor betaling verschillende producten promoten. Social media marketing is perfect wanneer mensen en bedrijven iets willen verkopen of als ze geld willen ophalen voor een goed doel. Daarnaast is het perfect om een boost te geven aan jouw merk of om interactie te creëren met jouw doelgroep.

Welk platform past het beste bij jouw doelgroep?

Maar wat is nu belangrijk als je gaat kiezen tussen platforms? Er zijn verschillende populaire social media platformen. Maar welke past het beste bij jouw doelgroep? Het is belangrijk dat je uitvindt waar jouw doelgroep zich bevind. Zo is Instagram en Twitter perfect om jongeren te bereiken en is Facebook beter om oudere mensen te bereiken. Daarnaast is Instagram en Twitter veel laagdrempeliger in het gebruik van toon dan het formele LinkedIn, waar een zakelijke toon geprefereerd wordt. Een voorbeeld is, wanneer je een webwinkel hebt voor vrouwenkleding, kan je dit beter op Instagram of Pinterest delen dan op Facebook.

Wanneer ga jij beginnen? 

Je bent te weten gekomen wat social media marketing daadwerkelijk is. Daarnaast ben je er achter gekomen welk social media platform het beste past bij jouw doelgroep. Wordt het Facebook voor de oudere doelgroep of ga je de jongeren bereiken via Twitter en Instagram?

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine