Tekstgebruik: De beste Tips en Tricks

Wat is één van de belangrijkste aspecten van webdesign? Je zal het waarschijnlijk niet denken, maar dat is tekstgebruik. Hiermee zorg je er voor dat de lezer een duidelijk beeld heeft waar de informatie staat. Daarnaast, hoe de informatie er staat en uiteindelijk zegt de vorm iets over de professionaliteit van een website.

Wat is belangrijk bij tekstgebruik?

De typografie binnen een website zorgt voor het totaalplaatje over de manier waarop de lezer, de tekst interpreteert. Zo moeten teksten die online staan aansluiten bij de kortere aandacht span die mensen hebben bij het lezen van teksten. Daarnaast moeten teksten makkelijk te scannen zijn. Wat betekent dit? Dit betekent dat websites een duidelijke structuur moeten hebben met duidelijke kopjes die er voor zorgt dat de lezer zijn specifieke vraag makkelijk kan vinden. Over het algemeen gaat tekstgebruik over alle gerelateerde aspecten van tekst. Dit betekent de grote van de tekst, het lettertypen, de kopjes en titels en de samenhang hierin.

Tips en Tricks

Er zijn verschillende voorwaarden die er voor zorgen dat jij een goed webdesign maakt voor jouw website. Het is belangrijk dat je niet te veel verschillende lettertypes gebruikt binnen een webpagina. Hierdoor komt de website er rommelig uit te zien en is het geen samenhangend geheel. Daarnaast wordt aangeraden om gebruik te maken van standaardlettertypen en is het belangrijk dat dit lettertype de juiste grote heeft. Ook, wordt Sans Serif aangeraden in plaats van Serif omdat dit duidelijker is voor de lezer. Tenslotte is het belangrijk dat er voldoende afstand is tussen letters, woorden en zinnen.

Welke stappen ga jij ondernemen? 

Je bent er achter gekomen wat het belang is van het juiste tekstgebruik. Het is belangrijk dat je jouw tekst overzichtelijk maakt en dat je voorkomt dat het rommelig wordt. Typografie is zeer belangrijk op websites omdat dit uiteindelijk leidt tot de manier waarop bezoekers jouw website ervaren.

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine