SEO: Hoe kan jij meer leads genereren?

Hoe kan het zijn dat de ene pagina hoger eindigt in Google dan de andere? Dat is een goede vraag! SEO is het antwoord, tegenwoordig vindt steeds meer online plaats. Bedrijven zijn steeds afhankelijker van het internet maar de consument ook. Maar om te vinden wat de consument nodig heeft en het binnen halen van leads voor bedrijven hangt sterk af van de score van de website. Het wordt tijd dat jij kennis maakt met de betekenis van SEO, hoe het werkt en waarom het belangrijk is! Lees snel verder als jouw site een hogere ranking kan gebruiken op Google of Bing.

Wat is SEO en hoe werkt het?

Door het gebruik van versterkende technieken, zorg jij dat jouw website hoger staat in Google. Belangrijk is, dat je het niet door elkaar haalt met SEA. SEA zijn de aller eerste zoekresultaten op google en zijn te herkennen aan “Adv”. Bij SEO gaat het voornamelijk om zonder kosten aan Google, de hoogste positie te bemachtigen na de advertenties. Daarnaast zorgt het ervoor dat jouw website als relevant wordt gezien door Google. Hierdoor wordt er een hogere waarde toegekend aan jouw website waardoor hij hoger staat op het zoekplatform.

De pijlers die het in stand houden

Maar hoe zorg jij dat je hoger in Google staat? Lees snel door! Er zijn drie pijlers die invloed uitoefenen op de SEO. De eerste pijler is “Techniek”. Deze pijler moet er voor zorgen dat de pagina’s, bijvoorbeeld, snel laden. Dit zorgt voor de algemene gebruikerservaring van de website. De tweede pijler is “Content”. Deze factor speelt een enorme rol bij de uiteindelijke ranking. Een voorbeeld van deze pijler is zoekwoordenonderzoek. Hierbij ga je kijken welke zoekwoorden het meest gezocht worden en deze ga jij dan gebruiken in jouw teksten. “Autoriteit”, hiermee worden links bedoelt op andere websites. Hoe beter de website is die een link van jou deelt, hoe beter de autoriteit van jouw website is. Hierdoor ziet Google jou als autoriteit waardoor je hoger eindigt op het zoekplatform.

De race naar de top

Je bent er achter gekomen wat SEO is en hoe het werkt. Maar het is belangrijk dat je hier niet maar één keer gebruik van maakt. Google blijft veranderen waardoor er steeds andere eisen komen om boven in Google te staan. Hierdoor is het belangrijk dat jij blijft innoveren en voor jouw concurrentie blijft.

Wiggle fietskleding kopen via wielrenblog Wielermagazine