Webdesign: Wat is het en wat zijn de voordelen?

Wanneer je naar een website gaat, vind je het waarschijnlijk belangrijk dat de website overzichtelijk is en dat je snel kan vinden wat je zoekt. Hierdoor is het webdesign van een website zo belangrijk. Echter, is het niet een op zichzelf staand aspect van een website. Het bestaat uit verschillende aspecten zoals de lay-out van een website en het gebruik van kleur en tekst. Dit en meer vind je in de volgende artikelen!

Wat is een webdesign?

Maar wat houdt het nu eigenlijk in? En wat zijn de voordelen hiervan?

Dit design zegt iets over de manier waarop de voorkant en achterkant van een website er uitzien. Dit kan te maken hebben met het ontwerp en hoe dit ontwerp wordt vormgegeven. Daarnaast zegt het iets over het gebruik van kleur, tekst en afbeeldingen. Waar moet De kleur aan voldoen op een website? Welke informatie moet een goede tekst bevatten? Hoe kunnen afbeeldingen zo goed mogelijk gebruikt worden om meer leads te genereren? En wat is de impact van lay-out hierop?

De voordelen van een goede website 

Een van de grote voordelen van een goed webdesign is dat je jouw bezoekers een positieve ervaring bezorgt op jouw website. Hierdoor zullen ze sneller terugkomen en heb jij meer kans om leads te genereren. Eén ding wat erg belangrijk is, is de plaatsing van de H1 en H2’s. Hoe worden deze geplaatst en waar? Daarnaast kan het ook voordelig zijn om een kruimel pad toe te voegen aan jouw website. Hierdoor wordt de vindbaarheid van jouw website groter binnen zoekmachines. Maar hoe komt dit? Dit komt doordat de zoekmachines de structuur die gehanteerd wordt beter kan begrijpen. In het algemeen heeft het webdesign invloed op de ervaring van bezoekers. Hierdoor komen meer bezoekers op jouw website waardoor de zoekmachines jouw website als relevanter beschouwen dan anderen. Nu is het alleen belangrijk om de bezoekers het gewenste gedrag te laten uitvoeren. Dit wordt voornamelijk gedaan aan een Call to Action

Hoe gaat het nu verder? 

Zoals je weet, zijn er veel verschillende factoren die invloed hebben op het webdesign. Ben je benieuwd naar hoe je deze effectief kan gebruiken en wat de voordelen ervan zijn? Lees dan snel de volgende artikelen!